logo-mehrmass

درباره رامسر

رامسر از شهرهای استان مازندران در شمال ایران است.

این شهر که پیش از این سخت سر نام داشت آخرین شهر غرب مازندران است و در سال 1314 به رامسر تغییر یافت. رامسر از سمت شرق به شیرود و شهرستان تنکابن، از غرب به شهر چابکسر و استان گیلان، از جنوب به کوه‌های البرز و از شمال به دریای مازندران محدود است.

شهر_رامسر_از_دید_بام_رامسر

جمعیت

بنابر سرشماری مرکز آمار ایران، جمعیت شهرستان رامسر در سال ۱۳۹۰ برابر با ۶۸٬۳۲۳ نفر بوده‌است.

زبان

اهالی رامسر به گویش رامسری و فارسی سخن می‌گویند.

آب و هوا

رامسر به دلیل مجاورت با دریای خزر از آب و هوایی معتدل و مرطوب برخوردار است. آب‌وهوای رامسر در تابستان گرم و مرطوب و در زمستان معتدل است. نزدیکی به جنگل و دریا زیبایی ویژه‌ای به این شهر داده‌است و این امر موجب جذب گردشگران در همه فصل‌های سال می‌شود. مناطق ییلاقی رامسر مانند جواهرده بسیار زیبا و خوش آب‌وهوا می‌باشد.

جاذبه‌های تاریخی، طبیعی و گردشگری

شهرستان رامسر با زیبایی وصف ناپذیر در استان مازندران در دامنه ی جنگلی و زیبای البرز و سواحل رؤیایی دریای خزر آرمیده و با برخورداری از جاذبه‌های گردشگری و امکانات اقامتی، پذیرایی و تفریحی و کوتاهترین فاصله بین کوه و دریا با لقب عروس شهرهای ایران به عنوان قطب مهم گردشگری در کشور و حتی جهان مطرح است.

وجود قله‌های مخروطی شکل با پوشش انبوه گیاهان متنوع، باغ‌های مرکبات، چای، مزرعه‌های برنج، برخورداری از ساحل زیبا، منطقه‌های ییلاقی خوش آب و هوا، منابع فراوان آب‌های گرم معدنی، وجود فرودگاه و هتل‌های قدیم و جدید این شهر را به یکی از شهرهای منحصربه‌فرد تبدیل کرده‌است.

وجود آب‌های گرم معدنی در نزدیکی ساحل دریا و چند وان و استخر آب گرم معدنی در شهرهای کتالم و سادات شهر، بوستان جنگلی صفارود در میان دره، روستای جواهرده در ارتفاع ۱۸۰۰ متری سطح دریا، قله مخروطی شکل مارکو و جداشده از سلسله کوه‌های البرز در شرق رامسر، چشمه دمکش در دهستان اوشیان و شرق رامسر جنگل دالخانی در مسیر رامسر به تنکابن، کاخ موزه تماشاگه خزر نزدیک هتل بزرگ رامسر و سرولات در شرق رامسر و ده‌ها اثر تاریخی و دیدنی سبب شده‌است که سالانه هزاران مسافر و گردشگر داخلی و خارجی از رامسر عروس شهرهای ایران دیدن کنند. همچنین رامسر یکی از نزدیک‌ترین فواصل میان کوه و دریا را داراست که این ویژگی بر جذابیت رامسر افزوده‌است.

سواحل رامسر

دهکده ساحلی، ساحل خلج، ساحل نقره ای، ساحل توسکاسرا (شهربازی)، دهکده ساحلی، پلاژ ساحلی شهرداری، ساحل کتالم (میانحاله)،

تله کابین رامسر

مجموعه رفاهی تفریحی شهر سبز رامسر در ۵ کیلومتری غرب شهر رامسر واقع شده‌است.

این مجموعه دارای بخش‌های تجاری، تفریحی و هتل می‌باشد که در دو بخش ساحلی و کوهستانی واقع شده‌اند.

امکانات سایت ساحلی، تله‌کابین، کلوپ دریایی (جت اسکی، اسکی روی آب، شاتل دریایی، قایق‌های تفریحی)، شهر بازی (پیست کارتینگ که دارای استاندارد بین‌المللی به طول ۶۰۰ و عرض ۸ متر است)، پیست پینت بال، تالار و رستوران پذیرایی تا ظرفیت ۸۰۰ نفر، فست فود، کافی شاپ و رستوران سنتی تله بام،  فروشگاه‌های تجاری و غرفه فروش صنایع دستی، غرفه فروش و عرضه مستقیم غذاها و محصولات محلی مخصوص شمال ایران و آژانس هواپیمایی و خدمات گردشگری وشعب بانکهای تجارت، پاسارگاد و پست بانک به همراه دستگاه‌های خود پرداز متعدد و خدمات اینترنت، آلاچیق‌ها، ساحل شنی به همراه اسکله دریایی، امکانات بخش کوهستانی (تله‌کابین، زیپ‌لاین، هتل، رستوران و کافی شاپ، فروشگاه صنایع دستی و هنری

 این مجموعه تقدیرها و افتخارات بسیاری از زمان تأسیس در زمینه گردشگری دریافت کرده‌است که از آن جمله می‌توان به تندیس مدیریت کیفیت از شرکت GIC انگلستان در سال ۲۰۱۰ اشاره کرد.

بررسی کوتاه بر شغل مردم رامسر

وقتی منطقه­ای از دو اقلیم دریا و خشکی بهره­مند باشد می­توان اقتصاد آن منطقه را با شرایط و اوضاع اقلیمی و جغرافیایی در نظر گرفت. به طور کلی، شرایط اقتصادی و اشتغالی مازندران را می­توان در سه بخش صنعت و معدن، کشاورزی و خدمات مورد توجه و مطالعه و بررسی قرار داد.

کشاورزی و دامداری از شغل­های اصلی مردم شهرستان رامسر است و بیشترین محصولات عمده آن منطقه گندم، برنج، چای، مرکبات و صیفی‌جات است. شغل مردم رامسر در نواحی مرتفع و تقریبا سرد نیز کاشت درختان فندق، به، سیب و گردو، دامداری سنتی         و پرورش طیور و ماکیان است. از دیگر فعالیت­های آنان پرورش زنبور عسل و کرم ابریشم است.

صنایع کارخانه­‌ای و کارگاهی مانند تولید آب پرتقال، ظروف آشپزخانه، یخ سازی، تراش کاری، چوب بری، بلوک زنی، موزاییک سازی، برنج کوبی و صنایع دستی همچون چادر شب بافی، نمد مالی، گلیم بافی، پارچه بافی، قلاب دوزی و جوراب بافی در شهرستان رامسر فعال است. از معادن این شهرستان نیز، معدن­های زغال سنگ اشکور و جنتِ رودبار، شن و ماسه چهل شهید، سنگ و آهک مارکو، سیلیس و نفت در سخت سر (امیرآباد) است.

گردشگری

کاخ_رامسر

اهالی و سرمایه گذاران رامسر به گردشگری یا بوم گردی و طبیعت گردی و ورزش­های آبی، ساخت و تولید محصولات ساختمانی مثل هتل داری و رستوران داری، تاسیس مراکز خرید مثل مرکز خرید آرامش و نگین، بازار صنایع دستی، بازار ماهی فروشان و بازارهای محلی و هفتگی توجه خاصی نشان می‌دهند. اما در کنار این موارد؛ شغل مشاور املاک، آژانس­‌های مسافرتی، شرکت خدماتی، میزبانی منزل، کارواش، غذای خانگی، سالن بازی و اجاره ویلا نیز برای آن‌ها مهم است.

در پایان می­توان این چنین گفت، شغل مردم رامسر و اقتصاد و زندگی آنها وابسته به کشاورزی، باغداری، دامداری، صید و ماهیگیری، سرمایه گذاری، گردشگری، صنایع غذایی، مراکز خرید، راه­های ارتباطی زمینی و هوایی و دریایی و غیره است.